Genel

Şans Bambusu Nedir ve Şans Bambusu Bakımı Nasıldır?

Şans Bambusu Nedir ve Şans Bambusu Bakımı Nasıldır? Evinize yepyeni bir düzen getirirken bükülmüş sapları ve parlak yeşil rengi ile bir şans bambusu almanız harika bir fikir olabilir. Böylelikle evinize hem yeni değişik bir hava ve şans getirmiş olacaksınız. Bu bitkinin bakımı oldukça kolay olmasıyla birlikte Feng Şui’ye göre de bulunduğu ortamın enerjisini tek bir noktaya yoğunlaştırır. Şans bambusu nedir ve nasıl bakılır diye merak ediyorsanız şimdi yazımızı okuma zamanı…

Şans Bambusu

Şans Bambusu Nedir Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Şans bambusunun asıl kökeni Orta Afrika’dır. Fakat buna rağmen 5000 yıldır Güneydoğu Asya’nın da bazı bölgelerinde yetişiyor. Şans bambusu hem toprakta hem de suda yetişebiliyor. Toprağa ekilen bambular yaklaşık olarak bir iki yıl, su içerisinde yetiştirilen bambular ise iki yıl yaşar. Havadaki kötü kirleri temizler ve daha temiz bir ortam yaratır.

Şans Bambusu

Şans Bambusu Nedir Bakımı Nasıl Yapılır?

Şans bambusu bitkinizin hızlı ve güzel büyüyebilmesi için aşağıdaki bakım adımlarını uygulayabilirsiniz.

1.Şans Bambusunu İdeal Işık Alabileceği Bir Konuma Yerleştirin

Şans bambusu tropikal bir bitki olduğu için yağmur ormanlarındaki gibi filtrelenmiş bir ışığa ihtiyaç duyar. Bu yüzden ideal ışık ortamını şans bambunuza oluşturmalısınız.

Güneş enerjisine gerektiğinden çok maruz kalan bitki de sararma ve yanıklar meydana gelir. Tam tersi olarak ise yetersiz güneş ışını alan bu bitkinin büyümesi yavaşlar.

Şans bambusunun sağlıklı büyümesi için güney ve güneydoğu cephesine yerleştirin ve perdelerden süzülen güneş ışını ile büyümesine izin verin.

2.Bitkinizi Düzenli Bir Şekilde Sulayın

Saksıda veya cam kavanozda şans bambunuzu yetiştirebilirsiniz. Fakat bilmeniz gereken en önemli nokta ise şans bambunuza filtrelenmiş su vereceksiniz. Musluk suyundaki klor ve kimyasallara karşı oldukça hassas bir yapıya sahiptir. Şans bambunuzu haftada bir sulamanız yeterli olacaktır.

3.Uygun Sıcaklık ve Nem Koşulları Yaratın

Şans bambusu tropikal bir bitki olduğu için sıcak havayı sever. Soğuk havaya maruz kalması bitkinizin büyümesini etkileyecektir. Özellikle kış aylarında açık pencerelerin yanına kesinlikle yerleştirmeyiniz. Bunların yanı sıra bitkinizi klimalı ortamlardan da uzak tutmalısınız nemli ortamda bulunması da büyümesini engelleyecektir.

4.Şans Bambusu Hastalıkları

Siyah kök: Şans bambusu bitkisinin kökünün doğal renkleri kırmızı ve veya turuncu renktir. Eğer bambunuzun kökleri siyaha dönmüşse hemen bambunuzun vazosunu değişin ve köklerinden budayın.

Sarı yapraklar: Güneş ışığına direk maruz kalırsa bambunuzun yaprakları sararacaktır. Sarı yaprakları önlemek için bambunuzu filtrelenmiş ışık alabileceği bir konuma yerleştirin. Bitkinizi toprakta yetiştiriyorsanız çok fazla gübre de yaprakların sararmasına etkili olur.

Yumuşak sapları: Bambunuzun yaprakları yumuşaksa muhtemelen köklerinin çürümesi sorunu ile karşı karşıyasınızdır. Bu sorun ise kirli sulardan veya mantardan dolayı oluşmaktadır. Bunun çözümü olarak ise yumuşak sapları sağlıklı saplardan ayırın.

Kahverengi yaprak: Genellikle şans bambusunun yaprakları kirli su ve kötü hava koşullarından kaynaklı olarak kahverengiye döner.

Bambu Hastalıkları: Mantar enfeksiyonu, unlu bitler ve kırmızı örümcek akarları iç mekanda yetiştirilen bambularda sıkça rastlanan hastalıklardır. Bitkinizi iyileştirmek için onu su ile yıkayabilirsiniz.

5.Bambunuzu çoğaltmanın yolları: Bitkinizin çoğalmasını istiyorsanız aşağıdaki adımları uygulayabilirsiniz.

  • İlk olarak ana saptan ayrılan büyük sürgünleri budama makası ile budayınız.
  • Kestiğiniz sürgünün dip yapraklarını aşağı doğru sıyırın ve soyulmasını sağlayın.
  • Filtrelenmiş suyun içerisine yavru bambuyu yerleştirin ve kök salmasını bekleyin. Kök saldıktan sonra diğer bambularının ile birlikte aynı vazoda yetiştirebilirsiniz.
  • Bu sırada ana bambudaki sürgün yarasını kapatmak için ise eritilmiş mum kullanabilirsiniz.

6.Şans bambusu zehirli mi?

Şans bambusunun insanlara her ne kadar şans getirdiğine inanılsa bile evcil hayvanlarımız için tehlikeli olabiliyor.

Şans bambusundan zehirlenen evcil hayvan belirtileri:

  • İshal
  • Kusma
  • Karın ağrısı
  • Salya
  • İrileşmiş göz bebeği
Şans Bambusu

Şans Bambusu Sayıları ve Anlamları

  • Tek sap birliği ve engelsiz enerji akışını,
  • İki sap sevgiyi ve aşkı,
  • Üç sap büyümeyi, doğumu ve aileyi,
  • Dört sap kötü şansı,
  • Beş sap zenginliği, uzun yaşamı, şansı, mutluluğu ve refahı,
  • Altı sap şans yoluyla zenginliği,
  • Yedi sap, genel zihin ve beden sağlığını,
  • Sekiz sap büyüme ve doğurganlığı,
  • Dokuz sap başarıyı ve minnettarlığı,
  • On sap mükemmellik ve eksiksiz yaşamı simgeliyor.

Sizde sevdiklerinize hediye seçmekte zorlanıyor ve kararsız kalıyorsanız eğer şans bambusuna da tercihleriniz arasında yer verebilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu