GenelGüzellik

Ruşur Taşı Nedir?

Ruşur Taşı Nedir? Cildimiz, zaman içerisinde birçok farklı etkiden dolayı deformasyona uğrar. Bu etkilerden bir kısmı ise güneş lekesi, cilt lekesi, koltuk altı kararması, yaşlılık ve doğum lekeleri de bu etkilerin en çok öne çıkanlarıdır. İranlıların kültüründe bulunun ruşur taşı son dönemlerde sosyal medyada oldukça popülerdir. Şimdi ruşur taşı hakkında merak edilenler…

ruşur taşı

Ruşur Taşı Nedir?

İran’ın hamam kültüründen gelen ruşur taşı çok eski zamanlardan beridir kullanılan bir temizlik taşıdır. İran da bulunan sefitab mağarasında doğal olarak elde edilen bir taştır ve bu yüzden ruşur taşına sefitab da denilmektedir. Sefitab iran kültüründe kadınların güzellik sırrı olarak temsil edilir ve bir tebeşir parçasını andırır. Sefitabın en büyük özelliği ise cildi ölü derilerden arındırır ve cilt kararmalarında önemli rol oynar.

Ruşur Taşının Faydaları

  • Cildi beyazlatıcı özelliğe sahiptir.
  • Tıkanmış olan gözeneklerin açılmasını sağlar.
  • Akne ve lekelerin ciltten uzaklaştırılmasına etki eder.
  • Hücre yenileyicidir.
  • Cildi ölü derilerden arındırır.
  • Doğal yapısı sayesinde detoks etkisi yaratır.
  • Psikolojik açıdan gerginlik ve stresi azaltır.
  • Ölü hücrelerin atılmasını sağlar.

Ruşur Taşının Sırrı Nedir?

Ruşur taşının ana bileşeni kalsiyum ve karbonattır. Kalsiyum ve karbonatın PH değeri 10, bu da demektir ki bazik karakteri oldukça yüksektir. Bazik değeri yüksek olmasından dolayı cilde nasıl bir fayda sağladığını merak ediyorsanız, bu olayın antik zamanlara kadar uzanan bir formülü vardır. Eski zamanlarda yaşayan insanlar bu mineral taşını cilt bakım ürününe dönüştürmek için aşağıdaki formülleri uyguluyorlarmış;

  • Kalsiyum ve karbonat doğal olarak ayrıştırdıktan sonra hayvansal yağlar ile karıştırılır.
  • Asidik yağların PH değeri 4’ün altında olduğu için kalsiyum ve karbonat mineralinin ruşur taşına dönüşmesinde önemli bir rol oynar.
  • Günümüzde yapılan birçok cilt bakım ürünlerinde kullanılan salisilik asidin PH aralığı 4’tür.
  • Kalsiyum karbonat mineralleri hayvansal yağlar ile karıştırıldıktan sonra dengeli bir PH kavuşur ve bu olaydan sonra ruşur taşı cilde faydalı özellikler gösterir.
  • Ruşur taşı cilt ile reaksiyona girer ve ciltteki ölü hücrelerin dökülmesini sağlar.
  • Ruşur taşının mineral özlü karışımı ciltte peeling etkisi yaratır.
  • Ayrıca mikron boyuttaki tozlardan oluşan yapısı cilt yüzeyini mekanik bir şekilde eksfoliye eder.
ruşur taşı
Ruşur Taşı Her Gün Kullanılır Mı?

Ruşur taşı düzenli kullanılmasının sonucunda hızlıca etkisini gösterir. Fakat diğer kullandığınız peelingler gibi ruşur taşını kullanırken de dikkat etmelisiniz. Her gün kullanırsanız cildinizi tahriş edebilirsiniz. Ruşur taşını kullanırken amacınız ölü derileri cildinizde atmak ise referans olarak hücrelerin vücutta 2 ile 4 hafta süren yaşam döngüsünü alabilirsiniz.

Ruşur Taşı Nasıl Kullanılır?

İlk olarak bir kabın içerisine ruşur taşını alın ve küçük parçacık haline getirin. Bu taşı ne kadar küçük hale getirirseniz unutmayın o kadar iyi sonuç elde edersiniz.

Toz haline getirdiğiniz ruşur taşının içerisine az miktar da su ekleyin ve macun kıvamında olmasını sağlayın. Bu şekilde cilde uyguladığınızda cildinize toz tanecikleri tutunacaktır.

Yapmış olduğunuz karışımı nemli cildinize dairesel hareketler ile uygulayınız. Cildinize uygulama yaparken nemli olduğundan emin olmalısınız çünkü cildiniz kuru iken uygularsanız faydadan çok zarar görebilirsiniz.

Peeling işlemine alından başlayıp yanak ve çene bölgesine kadar dairesel hareketler ile inebilirsiniz.

Cildinizde kararmış bölgeler var ise özellikle o bölgelere uygulayabilirsiniz.

Göz ve üst dudak bölgenize uygulamayınız.

Uygulamış olduğunuz peelingi 5 dakika beklettikten sonra su ile durulayıp iyice temizleyiniz. Ruşur taşını sadece yüz bölgeniz için değil tüm vücut bakımınız için kullanmanız da mümkündür.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu