GenelGüzellikSağlık

Gliserin Nedir ve Ne İşe Yarar?

Gliserin nedir, gliserol olarak da biliniyor. Doğal gliserin tüm hayvansal ve bitkisel maddelerde bulunur. Gliserinin birçok kullanım alanı vardır özellikle güzellik ve cilt bakımı alanında kullanılır, fakat tüm gliserin ürünleri aynı değildir. Özellikle el kremlerinin içerisinde bulunan gliserin şimdilerde saç kremlerinin içine de katılıyor. Cildi nemlendirir, yüzü hastalıklardan ve lekelerden korur, saçlara canlılık katar. Bu mucize ürü hakkında merak ettiklerinizi size sunuyoruz…

Gliserin nedir?

Gliserin nedir, genellikle gliserol ve gliserin olarak adlandırılır. Gliserin renksiz, kokusuz, şurup kıvamında bir sıvıdır. İlk olarak 1779 yılında Carl Wilhelm Scheele tarafından keşfedilmiştir. Gliserin formülü incelendiğinde %35 gliserin, %20 metanol, %30 yağ, %10 su, %5 sodyum tuzları dikkat çeker. C3H8O3 şeklinde formüllenir. Cilt ile temas için uygundur. Kimyasal bileşim açısından bir şeker alkolüdür. Yunanca “glykys” kelimesinden gelir.

Gliserin sentetik ve doğal olabilir. Hayvansal ve bitkisel yağların hidrolizi sonucu doğal gliserin elde edilir. Hidroliz bir maddenin su ile temasa girmesidir ve bunun sonucunda parçalanmasıdır. Sentetik gliserin ise propilen, petrol ve klor içeren kimyasal işlemlerle üretilir.

Gliserin Nedir

Gliserinin Cilde Faydaları Nelerdir?

Cilt lekelerine karşı etkilidir,

Cilt rengini açar,

Çatlakları zamanla yok eder,

Cildi nemlendirir,

Dudakları nemlendirir,

El ve ayak nasırlarına iyi gelir,

Egzama ve sedef hastalığına iyi gelir,

Cilt tonu farklılıklarının ortadan kaldırılmasında rol oynar,

Ağız içi yaralarına karşı etkilidir,

Topuk çatlaklarına iyi gelir,

Makyaj sabitleyicidir,

Tırnakların parlamasını sağlar.

Gliserin Nedir

Gliserin Nasıl Kullanılır?

Dudak koruyucu; Uykudan önce bir miktar bal, limon ve gliserini karıştırıp dudaklarınıza az miktarda olacak şekilde sürün.

Cilt tonu eşitleme; Gliserin ve gül suyu ile ilk olarak bir karışım elde edin, ardından ton farkı olan bölgelere pamuk kullanarak uygulayın. Göz çevresi ve dudak üstü en çok uygulanan bölgelerdir.

Saç kullanımı; Haftada 2 kere nemli saça uygulanır. Nemli saça gliserin ile masaj yaparak uygulayın 5 dakika bekledikten sonra durulayın.

Tırnak bakım; Küçük bir kabın içerisine gül suyu, az miktar gliserin ve oksijenli suyu karıştırın. Tırnaklarınızı 10 dakika bu suyun içerisinde bekletin. Bu karışım tırnaklarınıza canlılık ve parlaklık kazandıracaktır.

Ayak bakım; İlk olarak ayaklarınızı ılık bir su içerisinde bekletin. Nasırlarınız yumuşadıktan sonra ayak törpüsü ile törpüleyin. Sonrasında ise gliserin ile ayaklarınızı yıkayın. Düzenli kullanım sonucunda nasırları yok eder.

Çiçek saklamak için; Gliserin ile çiçek kurutma oldukça kullanılan bir yöntemdir. Evlerinizdeki canlı çiçeklerinizi daha fazla yaşatmak için gliserinli su hazırlayıp kalın saplı çiçekleri içerisine koyabilirsiniz.

Kulak temizliği; Gliserin kulak damlası olarak da kullanılmaktadır. Kulağa birkaç damla damlatıldığı takdirde kulak içinde yer alan tozları akıtacaktır.

Ağız sağlığı; Bir bardağın yarısını gliserin diğer yarısını ise içme suyu ile doldurun. Sonrasında bu yaptığınız karışım ile gargara yapın ve tükürün. Bu uygulama sayesinde ağız içindeki yaralar iyileşir ve ağız kokusu ortadan kalkar.

Gliserin Nedir ve Nerede Satılır?

Gliserini size yakın olan herhangi bir eczaneden temin edebilirsiniz. Eczanede bulamadığınız durumda internet üzerinden de sipariş verebilirsiniz.  

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu