Genel

Ofis Ortamında Bakılabilecek Bitkiler

Ofis Ortamında Bakılabilecek Bitkiler, ofis ortamında bakılabilecek olan çiçekleri iç mekan bitkileri olarak da adlandırabilirsiniz. Ofis ortamında yetiştireceğiniz çiçekleri istediğiniz gibi konumlandıramayabilirsiniz ve bakımını düzenli olarak yapamaya bilirsiniz. Bu yüzden ofis ortamına uygun olan çiçekleri sizler için araştırdık ve listeledik.

Ofis Ortamında Bakılabilecek Bitkiler

Draçena Bitkisi

Draçena Bitkisi

Draçena bitkisi, görünüm olarak kurdele çiçeği ile bezerdir fakat başka türleri ve renkleri de vardır. Bu bitkiyi doğrudan güneş almayan bir köşe de konumlandırabilirsiniz. Ayrıca draçena bitkisinin boyu epey uzayabilir. Bu bitkiyi mevsime uygun olarak odasıcaklığında bakmalısınız ve oda sıcaklığındaki filtrelenmiş su ile beslemelisiniz.

Gerbera çiçeği

Gerbera çiçeği

Gerbera çiçeği bir çeşit papatya türüdür. Bu bitki ev ortamında olduğu gibi ofis ortamında da saksıda bakılmak için uygundur. Rengarenk renkleri ile gününüzü güzelleştirecektir. Bu bitki güneşi pek sevmez, fazla güneşe maruz kaldığı zaman hemen boynunu bükebilir. Susuz kaldığı zamanlarda da boynunu büker, fakat su verdiğiniz andan itibaren dikleşir.

Japon Şemsiyesi

Japon Şemsiyesi

Bu bitki adından da anlayabileceğiniz gibi şemsiyeyi andırır. Japon şemsiyesi sevmez, fakat ışığı oldukça çok sever bu bitkiyi ona göre konumlandırmalısınız. Eğer yapraklarında kararma ve solma oluşuyorsa fazla ışık almadığından kaynaklıdır. En önemlisi ise bu bitkiyi rüzgar alan yerlerden uzak tutmalısınız.

Salon Palmiyesi

Salon Palmiyesi

Palimiyeye benzeyen bu bitkide adeta bir bonsai havası da vardır. Aşırı su sevmeyen bir bitkidir. Sulamdan önce toprağı kontrol etmelisiniz, toprağında kuruma varsa sulamalısınız. Doğrudan güneş ışığına maruz bırakmamalısınız, çünkü güneş ışınlarından dolayı yaprakları yanabilir. Sararmış veya yanmış yaprakları budamanızda fayda var.

Benjamin bitkisi

Benjamin bitkisi

Bu bitki karaanlığı sevmez, ışıklı ortamda ise hemen canlanır. Boyu 50cnm’den 2,5cm’ye kadar değişim gösterir. Bu bitkiyi rüzgar almayan bir yere konumlandırmalısınız, çünkü rüzgar yappraklarını dökebilir. Ayrıca hafta da 2 kere sulamanız yeterli olacaktır.

Şans Bambusu

Şans Bambusu

Şans bambusunu ofisinizde istediğiniz yere koyabilirsiniz. Şans bambusunu şeffaf bir kabın içerisinde 15 günde bir su vererek bakabilirsiniz.  Bu bitkinin kuruması oldukça zordur. Bu bitki toprakta yetişir, dik durması içinse etrafını taşlarla destekleyebilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu