Genel

Yaz Çiçekleri Nelerdir?

Yaz Çiçekleri Nelerdir? Yaz aylarının gelmesiyle birlikte rengarenk, canlı ve sevimli yaz çiçekleri de geldi. Yaz çiçekleri renkli ve sevimli görünümleriyle evlerinizi, bahçelerinizi ve yaşam alanlarınıza bu yaz yine renk katacak. Eğer yaz çiçekleri nelerdir diye merak ediyorsanız tüm merak ettiklerinizi aşağıdaki yazımızda bulabilirsiniz…

Yaz Çiçekleri

1.Gaura Çiçeği

Gaura çiçeğine uzaktan bakıldığı zaman pembe ve kalabalık görürsünüz, fakat yakından bakıldığı zaman tek tek pembemsi ve beyaz yaprakları oluğunu görürsünüz. Bu bitki genelde 5-10cm arası uzar. Ayrıca 5cm kadar uzayan mini türleri de mevcuttur.

Gaura Çiçeği

2.Yıldızpatı Çiçeği

Bu bitkinin orjinal adı aster’dir. Yunancada yıldız anlamına gelir ve gerçekten de bir yıldıza benzer.bu bitki aslında bir tür papatyadır, tane tane yaprakları ile dikkat çeker. Neredeyse tüm yaz boyunca çiçek açar, çiçeksiz kalmaz. Yıldızpatı çiçeği haziran ayından itibaren çiçeklenir. Ayrıca beyaz, eflatun ve pembe renkleri de vardır.

Yıldızpatı Çiçeği

3.Zinya Çiçeği

Bu çiçek türü sıcak havalara bayılır ve adeta bir kucak dolusudur. Ayrıca bakımı oldukça kolaydır, bol güneş ışığı, düzenli miktarda sulamanız yeterlidir.

Zinya Çiçeği

4.Kırgözü Çiçeği

Bu çiçek türü uzun uzun saplarının üzerindeki katmer katmer olan yaprakları ile dikkat çeker. İngilizce de ise “sunray” olarak adlandırılmaktadır.

Kırgözü Çiçeği

5.Kirpi Otu

Kirpi otunun bir diğer adı ise ekinezyadır. Ekinezyayı hemen hemen herkes bilmektedir. Eski çağlardan beri hem ilaç hem de çay olarak kullanılan bir tür yaz bitkisidir. Kirpi otunu direk güneş ışınlarından korumalısınız ve topraklarını nemli tutmalısınız.

Kirpi Otu

6.Yıldız Çiçeği

Yıldız çiçeği genellikle görenleri pembe ve mercan gibi renkleri ile büyülüyor. Bu yaz çiçeği sıcağı sever fakat onlara hafif gölge sağlamaya dikkat etmelisiniz.

Yıldız Çiçeği

7.Güneş Şapkası Çiçeği

Güneş şapkası çiçeği de bir papatya türüdür. Genellikle altın sarısı yaprakları ve çikolata rengindeki ortaları dikkat çeker. Bu bitki 10cm kadar uzayabilir ve yabani bitki olduğu için bakımı da oldukça kolaydır.

Güneş Şapkası Çiçeği

8.Sarkan Petunya

Petunya çiçeği günümüzde hepimizin olukça aşina olduğu bir salon bitkisidir ve tohumdan da kolaylıkla yetiştirilebilir. Fakat bu petunya diğer petunyalardan farklıdır. Bu bitkinin sarmaşık özelliği vardır. Bu yaz çiçeğini balkonunuza asarak duvarınızı sarmasını sağlamanız mümkündür.

Sarkan Petunya

9.Sakallı Dil Çiçeği

Sakallı dil çiçeği diğer yaz bitkilerine göre daha nazrin ve az ömürlüdür. Borazan şekilli, kırmızı veya mor renkli çiçekleri ile göz alıcıdırlar. Ayrıca sakallı dil çiçeğinin pembe renkli olanları da vardır. Pembe renkli olanlar yaz ortasında bahar havası yaratmak için muhteşem bir türdür.

Sakallı Dil Çiçeği

10.Medine Çiçeği

Medine çiçeğini dilerseniz bahçenizde dilerseniz de evinizin içerisinde yetiştirebilirsiniz. Bu bitkiyi kolayca kurutup, buket aranjmanlarında da kullanmanız mümkündür. Bu bitki hakkında bilmeniz gereken en önemli detay ise yılda bir kere açtığıdır. Medine çiçeğinin mor, beyaz, kırmızı, eflatun ve pembe renkleri vardır.  

Medine Çiçeği

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu