Genel

23 Nisan ve 23 Nisan da Yapılabilecek Aktivite Önerileri?

23 Nisan ve 23 Nisan da Yapılabilecek Aktivite Önerileri? Her yıl olduğu gibi bu yıl da kutlanacak olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı yaklaşıyor. Ayrıca 23 Nisan da evde veya dışarıda yapılabilecek aktiviteleri listeledik9. Peki 23 Nisan ilk ne zaman kutlandı? 23 Nisan ne zaman ilan edildi? 23 Nisan da yapılabilecek aktiviteler nelerdir? Tüm merak ettiğiniz sorulan cevapları aşağıda sizleri bekliyor.

23 Nisan ve 23 Nisan da Yapılabilecek Aktivite Önerileri?

Mustafa Kemal Atatürk’ün TBMM açılışı ile birlikte Türk çocuklara armağan ettiği Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, ilk olarak 23 Nisan 1921’de kutlanmaya başlamıştır. 23 Nisan birinci büyük millet meclisinin açılışından tam 1 yıl sonra kabul görmüştür. Bu kanun ise 2 Mayıs 1921’de resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Bu kanun 2 maddeden oluşur, 1. Maddesi “TBMM’nin ilk büyük yevmi olan 23 Nisan milli bayramıdır.”2. Maddesi ise “tarihi kabulünden muteber olan işbu kanunun icrasına Büyük Millet Meclisi memurdur.”

Milli bayram olarak kutlanması kabul edilen 23 Nisan gününü, Atatürk 23 Nisan 1929 da çocuklara armağan etmiştir. 1929 yılında ilk kez 23 Nisan çocuk bayramı olarak kutlandı. 27 Mayıs 1935 tarihinde ise çıkarılan genel tatiller hakkındaki kanunda ise 23 Nisan “Ulusal Egemenlik Bayramı” olarak kutlanmaya devam edildi. Çıkarılan bu kanunun 2. Fıkrasında ise “Ulusal Egemenlik Bayramı;22 Nisan ve 23 Nisan günü” ifadeleri yer aldı.

1981 tarihli yapılan genel tatiller hakkındaki kanunda, 20 Nisan 1983’te yapılan değişiklikle birlikte 23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayramının adı, “Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” olarak değiştirildi. 1979 yılında 6 ülkenin de katılımı ile birlikte ulusal bir boyuta taşınan bu milli bayramda, dünyanın çeşitli yerlerinden çocuklar Türkiye’ye gelmeye başladı. Türkiye, dünyada çocuklarına bayram hediye eden ilk ve tek ülkedir.

23 Nisan da Evde Yapılabilecek Aktivite Önerileri?

23 Nisan’ın anlam ve önemine dair aktiviteler;

1-Çocuklarınız ile birlikte gelecek 23 Nisan da okumak için mektuplar yazabilirsiniz. Bu sayede anılarınızı da ölümsüzleştirmiş olursunuz.

2-Evinizde 23 Nisan şiirleri, Atatürk resimleri ve Türk bayrağı bulunan bir köşe hazırlayabilirsiniz.

3-Aileniz ile birlikte 23 Nisan ile ilgili sohbet edebilirsiniz veya 23 Nisan temalı kitap okuyabilirsiniz.

4-23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ruhunu tüm sokağa yansıtabilmek adına camlarınızı süsleyebilirsiniz ve camlarınıza kocaman 23 Nisan kutlu olsun yazabilirsiniz.

5-Aileniz ile birlikte yöresel dans gösterileri hazırlayabilir, çocuklarınıza kostümler alabilirsiniz. Türk bayrağı ve Atatürk baskılı tişörtler 23 Nisan konseptine uygun kıyafetlerin başında yerini alır.

23 Nisan da Yapılabilecek Aktivite Önerileri?

Çocuklara yönelik kültür, sanat ve aktiviteleri sizler için listeledik;

1-Çocuklarınızın ilgisini çekebilecek olan müzelere gidin.

2-Çocuklarınıza teknolojik hediyeler alın.

3-Birlikte yemek ve tatlılar tadın

4-Şehir gezisine katılın.

5-Çocuklarınızın arkadaşları ile birlikte parti hazırlayın.

6-Hayvan barınaklarını gezin.

7-Çocuk tiyatrosuna katılın.

8-Çocuklarınız ile birlikte lunaparka gidin.

23 Nisan çocuk olmanın heyecanını hissettiren özel ve önemli bir gündür. Yetişkinleri de geçmişe götürür ve deneyimleriyle buluşturur. Bu yazımızda çocuklarınızı nasıl mutlu edeceğinize dair birkaç ipucu yazdık. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlu olsun…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu