DiyetGenelSağlık

Limon Diyeti Nedir ve Nasıl Yapılır?

Limon Diyeti Nedir ve Nasıl Yapılır? Güçlü bir antioksidan olan limon ile kolayca zayıflayabilirsiniz. Ayrıca limon sağlık açısından oldukça faydalıdır. Limon diyeti ile fit bir görünüme sahip olabilirsiniz. Peki limon diyeti nedir ve nasıl yapılır? Limonlu su zayıflatır mı? Limon yağ yakar mı? Merak ediyorsanız cevabı aşağıda…

Limon Diyeti

Limon Diyeti Nedir?

Günlük hayatımızda limonu farklı alanlarda kullanıyoruz. Özellikle limonu sofralarımızdan eksik etmiyoruz. Sağlık açısından oldukça faydalı olan limon diyet yaparken de vücudumuza oldukça faydalıdır. Limonun içerisinde flavonoid adı verilen bir madde vardır ve bu madde hem kilo almayı önler hem de vücuttaki iltihapları yok eder. Yapılan birçok araştırmaya göre limon C vitamini açısından oldukça zengindir ve hastalıklara karşı da koruyucudur. Ayrıca kilo verme açısından da olumlu etkileri gözlemlenmiştir.

Tabi ki her besinde olduğu gibi limonu da çok fazla tüketmemek gerekir. Yüksek miktarda limon tüketimi tansiyon düşürebilir ya da asidik özelliği olduğundan dolayı mide problemlerine yol açabilir. Limon diyetini uyguladığınız zamanlarda kesinlikle günlük besin ihtiyaçlarını ve diğer yağ yakıcı besinleri atlamayın. Gün içerisinde tüketeceğiniz limon dışındaki sağlıklı besinler ile de fit görünüme sahip olabilirsiniz. Fakat unutmayın ki herhangi bir rahatsızlığınız var ise limon diyetine başlamadan önce doktorunuza başvurmalısınız.

Limon Diyeti

Limonun Zayıflama Üzerindeki Etkileri

  • Vücudun farklı bölgelerinde birikmiş olan yağların yakılmasında yardımı olur.
  • Metabolizmayı hızlandırır.
  • Sindirim sistemini temizler ve vücuttaki toksinlerin atımını sağlar.
  • Karaciğeri temizler ve karaciğer yağlanmasını gibi problemleri ortadan kaldırır.
Limon Diyeti

Limon Diyeti Nasıl Yapılır?

Limon diyeti ile beraber vücuttaki toksinleri atabilirsiniz ve vücudun çeşitli yerlerindeki yağlanmaların önüne geçebilirsiniz. Limon herkesin evinde bulunan bir besin öğesidir. Limonun zayıflama dışında saçlara, dişlere ve cilde oldukça büyük etkisi vardır.

Limon Diyeti Önerileri

Malzemeler:

  • Yarım su bardağı bal
  • 8-10 tane taze nane yaprağı
  • 6 adet limondan yapılan limon suyu
  • 8 bardak kadar su
  • 3-4 adet buz küpü

Tüm malzemeleri cam bir sürahide karıştırın.

Kahvaltıdan önce: Yapmış olduğunuz karışımdan 1 su bardağı için.

Kahvaltı: Meyve salatası

Ara Öğün: Bir bardak limonata

Öğle Yemeği: 1 kase salata

Ara Öğün: 1 adet meyve ve limonata

Akşam yemeği: Izgara balık ve bol salata

Malzemeler:

7 tane limon

8 diş sarımsak

3 litre su

1 tane taze zencefil

Yapılışı ve uygulanışı

İlk olarak limonu yüzeysel olarak soyalım. Derinine inmeden soyduğunuz limonları blenderdan sarımsak ve zencefille birlikte geçirin. Blenderınız yoksa bıçakla ince ince de doğrayıp tüketebilirsiniz. Ardından blenderdan geçirdiğiniz malzemeleri suyun içine atarak 10 dakika kadar kaynatın. Ve kürünüz hazır…

Hazırlamış olduğunuz kürü, sabah kalkınca ve gece yatmadan önce 1 bardak tüketmeniz gerekir. Bu kürü 1 ay uygulayıp 10 gün ara vererek uygulayabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu