GenelGüzellik

Şekil Almayan Saç? Saç Neden Şekil Almaz? Bir Türlü Şekil Almayan Saçlar İçin Ne Yapılmalı? Şekil Almayan Saçlar İçin Öneriler

Şekil almayan saç boyalı ve bakım yapılmayan saçlara şekil vermek çok zordur. Saçlarınızın kolay şekil almadığı günlerde yapabileceğininiz pratik şekillendirmeleri aşağıda sizin için sıraladık.

Şekil almayan saçınıza şekil vermekte zorlanıyorsanız, saç tellerinize dokunduğunuzda köpüğü andırıyorsa, canlılığını, diriliğini ve gücünü kısaca esnekliğini yitirmiş demektir. Aşılması zor olmasa da birçok kadının ortak sorunudur. Peki saçlarımızın kolay veya zor şekil almasına yön veren faktörler nelerdir. Yumuşak ve daha kolay şekil alabilen saçlara sahip olmamız için neler yapmamız gerekiyor.

Saçlarınız eğer ki şekil almıyorsa genellikle esneklik kaybı olarak nitelendirilir. Esneklik kaybı her tip saçta görülebilir. Esneklik kaybı ise stres, sigara kullanımı, uykusuzluk gibi sağlıksız yaşam ve dengesiz beslenmenin sonucu olarak ortaya çıkar. Esneklik kaybının en kesin çözümü ise vitaminlerdir. Vitamin destekli ürünler kullanırsanız saç yapınızı değiştirmeden saçınızı besleyecek ve tekrar canlanmasında etkili olacaktır.

Esneklik Kaybı İçin Nasıl Bir Şampuan Kullanmalıyız

İlk başta kesinlikle kendi saç tipinize göre şampuan kullanmalısınız. Fakat bununla birlikte saç yapınızı kötü yönde etkileyecek olan kimyasal içerikli şampuanlar kullanmak yerin doğal içerikli ve besleyici şampuanlar kullanmalısınız.

Şekil Almayan Saç Bakım Nasıl Yapılır

Canlandırıcı özelliğe sahip ve vitamin içeren bakım ürünleri tercih etmelisiniz. Bütün bu bahsettiğim ürünleri uygularken dikkat etmeniz geren tek bir husus vardır. Saçınıza uygularken hafifçe oval hareketler ile parmaklarınızla hafifçe masaj yapmalısınız. Bu masaj saç derinizdeki kan dolaşımını da artıracaktır.

Şekil Almayan Saç Kurutma

Saçınızı mümkün olduğunca kendi kedine kurumasına bırakın. Eğer kurutma makinesiyle kurutma yapacaksanız ise saçınızda 30CM uzakta tutunuz.

Şekil Almayan Saç Saçı besleme

Saçınızın esneklik kaybının kendi iç nedenlerinden dolayı kaynaklandığını unutmayın. Dengeli beslenmenin ve vitamin alımının önemi büyüktür.  Özellikle B vitamini saçlara canlılık verir. Bu sebeple B vitamininin en çok bulunduğu besinler olan, tahıllar, baklagiller, fındık, çay, süzme bal, ıspanak, bezelye, fasulye, karnıbahar, lahana, süt, yumurta, kırmızı et, karaciğer, böbrek ve balık gibi besinler tüketin. Bunların yanı sıra kullanacağınız saç bakım ürünlerinin de B vitamini içermesine özen gösteriniz.

Şekillendirme Yaparken Dikkat…

Saç şekillendirme ürünleri, saç düzleştirici, maşa, jöle ve spreyler kimyasal içerikli olduğu için saçlarınıza sizin tahmin ettiğinizden daha fazla zarar verir. Daha kalıcı olan ve esneklik kaybını ortadan kaldıracak olan yöntemler uygularsanız esneklik kaybı sorunu da ortadan kalkalcaktır.

Şekil Almayan Saç İçin Pratik Öneriler:

İlk olarak şampuanınızı doğru seçmelisiniz. Duştayken de ılık bir su ile saçlarınızı yıkamalısınız.

Saçlarınıza haftada 2 veya 3 kez maske uygulayın. Böylece saçlarınız daha canlı görünecektir.

Saçlarınızı canlandıracak olan köpük ve spreyler kullanın.

Beslenme ve uyku düzeninize de dikkat ederseniz saçlarınız da bu durumdan etkilenir. Bol bol su içerek de saçlarınızın gerekli vitaminleri almasını sağlayabilirsiniz.

Duş aldıktan sonra saçlarınızı hemen kurutmak yerine bir havluya veya kullanmadığınız bir tişörte sarabilirsiniz.

Saçlarınızı ıslakken tutamlara ayırıp her tutamı fön makinesi ile kurutabilirsiniz. Eğer saçlarınızı aynı anda kurutmaya çalışırsanız saçlarınız daha çok elektriklenecektir.

Saçlarınızı kuruturken fön makinesini yukarıdan aşağıya doğru tutmalısınız. Bu şekilde yaparsanız saçlarınızın düz kurumasını sağlamış olursunuz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu